De CD- en Platenbeurs wordt gehouden in gemeenschapshuis "De Moost", Moostenstraat 3, 5758 RX Neerkant (NL). De woonplaats Neerkant (gemeente Deurne) is gesitueerd langs de autosnelweg A67 (E34) tussen Eindhoven en Venlo in de provincie Noord-Brabant op de grens met Limburg. Komende uit de richting Venlo of Eindhoven, neemt u de afslag 37 Liessel/Neerkant en volg de borden richting Neerkant. Vervolgens komt u via de Dorpsstraat de bebouwde kom van Neerkant binnen. De Dorpsstraat is de doorgaande weg in Neerkant. De Moostenstraat, waaraan gemeenschapshuis "De Moost" ligt is,  is hier een (rechter) zijweg van. De zaal ligt ongeveer 300 metervan de kerk. 

Komt u uit de richting Maasstricht (A2), rij dan via Weert en Ospel naar Meijel. Daarna volgt u gewoon de borden Neerkant. In de bebouwde kom net voor de kerk gaat u links af de Moostenstraat in. Gemeenschapshuis De Moost ligt dan al snel aan de linkerkant van de straat.

 

Wegwerkzaamheden in centrum Neerkant

Momenteel is men gestart met de herinrichting van het centrum van Neerkant.  Deze werkzaamheden duren nog tot juli 2018. De Dorpsstraat, de doorgaande weg in Neerkant, is gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor kunt u te maken krijgen met een omleiding als u de platenbeurs wilt bezoeken. Klik hier voor meer informatie en indien nodig een alternatieve route.

 

Openbaar vervoer

Neerkant is tegenwoordig op zondag minder goed per openbaar vervoer te bereiken. De lijnbus, die via Neerkant loopt, rijdt niet meer op zondag. Wilt u met de trein reizen, dan kunt u het beste uitstappen op station Venlo. Vervolgens neemt u Bus 61 van vervoerder Veolia tot Meijel. Vanaf Meijel (4 km van Neerkant) kunt u een (Regio-)taxi regelen. Informeer altijd voor de tijden van bus en trein bij OV-reisinformatie (telefoon: 0900-9292). Informatie over de mogelijkheden en kosten van Regiotaxi Limburg is te vinden via www.regiotaxilimburg.nl (telefoon: 0900-0699). U kunt  ook de trein nemen naar station Deurne (14 km van Neerkant) en van daaruit per (Regio-)taxi of ander vervoermiddel naar Neerkant reizen.

Taxi-bedrijven in de buurt van Neerkant:

 

Geldautomaat

Sinds december 2012 is de plaatselijke geldautomaat verplaatst en kan er op zondag, dus ook tijdens onze beurzen, niet meer gepind worden in Neerkant. Hou hier rekening mee. Dichtbijzijnste pinautomaat is in Meijel of Liessel. Er is ook een mogelijkheid om te pinnen aan de bar bij café Internos aan de Dorpsstraat op korte loopafstand van gemeenschapshuis De Moost. Waarschijnlijk wordt hiervoor wel een kleine vergoeding gevraagd, indien u daar geen consumptie nuttigt.

 

Hotels & Horeca gelegenheden

In gemeenschapshuis De Moost zijn diverse versnaperingen te krijgen, waaronder koffie met Limburgse vlaai, worstenbroodjes, soep, broodjes met beleg enz. De catering en de bar wordt voor ons geheel verzorgd door vrijwilligers van Instuif Downside uit Neerkant. Maar er ligt ook een eetgelegenheid op korte loopafstand van gemeenschapshuis De Moost. Aan de Dorpsstraat is namelijk een eetcafé annex friture gevestigd met de naam "Kom us an".

Komt u van ver en wilt u in de buurt overnachten? Dat kan in onder andere Neerkant of in het naburige Helenaveen en Meijel (beiden 4 km van Neerkant): 

  • Bed & Breakfast Fam. Dernison, Dorpsstraat 28, Neerkant, telefoon +31(0) 493-4660912

  • Bed & Breakfast Fam. Van der Zwaan, Soemeersingel 87, Helenaveen, telefoon +31(0)  0493-539662

  • Bed & Breakfast en eetcafé In D'n Ouwe Peel, Oude Peelstraat 2, Helenaveen, telefoon +31 (0) 493-844 131

  • Oranje Hotel, Raadhuisplein 11, Meijel, telefoon +31 (0) 77-4661839

  • Hotel De Zwaan, Dorpsstraat 19, Meijel, telefoon +31 (0) 77-4661292

 

Meer informatie over het dorp Neerkant kunt u vinden op de website van Info Neerkant